Bij Beauty Centrum Apeldoorn bieden wij verschillende ontharingsmogelijkheden. Zo kun je terecht om te harsen, maar kun je ook bij ons terecht voor definitief ontharen. 

Bekijk hier een overzicht van onze ontharingsbehandelingen:

Harsen

Je kunt zowel het gezicht als het lichaam laten harsen. Je kunt kiezen uit verschillende zones, deze zijn eventueel ook te combineren. De warme Lycon hars wordt met behulp van een spatel op de huid aangebracht en eenmaal afgekoeld, tegen de haargroei in van de huid afgetrokken. Dankzij de warmte verwijden de poriën zich, wat het ontharen vergemakkelijkt. Lycon hars verwijdert haren tot wel 1mm.

Definitief ontharen

Veilig definitief ontharen met Plasmalite™

Stel u eens voor: oksels, bikinilijn, bovenlip en kaaklijn hoeft u nooit meer bij te houden. Ontharingsmethodes die slechts tijdelijk effect hebben en steeds herhaald moeten worden: u hebt ze niet meer nodig. Van dat tijdrovende gedoe met scheerapparaten en crèmes bent u voorgoed verlost. En pijnlijke methodes, zoals harsen en elektrolyse, kunt u voortaan negeren. Sterker nog: ook van gevoelig ingegroeide haartjes, stoppeltjes, huidirritaties en ontstekingen hoeft u geen last meer te hebben. Te mooi om waar te zijn, denkt u? Toch niet: met Plasmalite™ wordt het allemaal werkelijkheid.

De nieuwste methode voor ontharen

Plasmalite™ is een veilig en doeltreffend ontharingssysteem, waarin de voordelen van een laser en van intens pulslicht effectief worden gecombineerd. Plasmalite™ is gebaseerd op de modernste technologie en maakt het mogelijk om overtollige of ongewenste haargroei veilig en effectief te verwijderen. Bijzonder effectief zelfs: met Plasmalite™ kan de haargroei op elk deel van het lichaam voorgoed worden verwijderd. Plasmalite™ is geschikt voor alle huidkleuren en huidtypes en voor vrijwel alle haarkleuren.

Het principe van Plasmalite™

Selectieve foto-thermolyse is het basisprincipe van Plasmalite™. In het merg van elk haartje bevindt zich het natuurlijke pigment melanine. De behandelkop van het Plasmalite™ systeem geeft lichtbundels af in de vorm van lichtflitsen. Dit licht wordt geabsorbeerd door de melanine. Deze absorptie gaat gepaard met een warmteontwikkeling die ook het haarzakje bereikt. De temperatuur komt boven de kritische waarde van 70°C uit, wat tot het gewenste effect leidt: het haarzakje sterft af en kan dus geen nieuw haar meer produceren.

Zo werkt een Plasmalite™ behandeling

Op de te behandelen huid wordt een laagje verkoelende gel aangebracht. Deze gel geleidt het licht en houdt tevens de huid koel. Het huidgedeelte met gel wordt vervolgens ‘belicht’, waarbij steeds een korte lichtflits wordt gegeven. Na de behandeling is het verschil niet meteen zichtbaar, maar het effect is onmiskenbaar. Na twee tot drie weken zal veel van het behandelde haar verdwenen zijn.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de dichtheid van de haargroei en van de plaats waar het haar zich bevindt. De eerste drie behandelingen hebben het meest zichtbare effect. Voor een blijvend goed resultaat zijn meestal zes tot acht behandelingen nodig. Uw specialist zal u daarover adviseren. Uiteraard bepaalt u zelf na iedere behandeling of u verder wilt gaan of niet. Behandelingen duren overigens niet lang. Het verwijderen van overtollig gezichthaar bijvoorbeeld, duurt vaak niet meer dan een paar minuten. 

Wat voelt u van de behandeling?

De meeste mensen ervaren slechts een licht tintelend gevoel. Sommige delen van het lichaam zijn gevoeliger dan andere en kunnen enigzins rood worden of licht opzwellen. Deze kleine ongemakken zullen na een paar uur echter zijn verdwenen. 

Zorgvuldige voorbereiding

Een Plasmalite™ behandeling wordt gegeven door een goed opgeleide specialist. Samen met uw specialist vult u eerst het intakeformulier in. Het is belangrijk dat u de vragen naar waarheid invult, aangezien de gevoeligheid voor licht per mens verschillend is. Tijdens de behandelperiode mag u niet epileren of harsen, maar scheren is wel toegestaan. Stel uw huid voor de behandeling niet bloot aan de zon of aan een zonnebank.

Bij een 'bikinilijn' worden ongewenste haren in je liezen en aan de boven- en zijkanten van het bikinigebied verwijderd. Bij een 'Brazilian' wordt niet alleen het schaamhaar van je bikinilijn en venusheuvel verwijderd, maar ook dat van je intieme delen (schaamlippen, bilnaad en rond de anus). Desgewenst wordt er een streepje of driehoekje overgelaten. Bij een 'Hollywood' wordt niet alleen al het schaamhaar van je bikinilijn en venusheuvel verwijderd, maar ook dat van je intieme delen (schaamlippen, bilnaad en rond de anus).

Elektrisch ontharen

Met behulp van een naaldje wordt elk haartzakje met stroom vernietigd. De naald wordt in de huid gebracht en door middel van stroom wordt het uiteinde van de naald verwarmd. Door deze methode wordt de voedingsbodem van het haarzakje vernietigd. De behandeling is pijnloos. Wij zijn geregistreerd bij de ANBOS, controleer daarom bij je zorgverzekering of de behandeling vergoed wordt.