10 Tips voor een gezonde huid gedurende de winter

gezonde tan
Een gezonde tan gedurende het gehele jaar
november 30, 2019
endermologie - cellulitis
Veelgestelde vragen over endermologie
december 30, 2019

10 Tips voor een gezonde huid gedurende de winter

De koude en droge lucht in de winter kan voor een jeukende, rode en geïrriteerde huid zorgen. Daarnaast werkt het ook niet mee, dat tijdens de winter de verwarming vaker aan gaat en je misschien wel wilt opwarmen onder een warme douche. Deze warme lucht en het warme water droogt de huid uit. Wil jij de huid gezond houden tijdens de winter? Dan kunnen wij je misschien wel helpen met een aantal simpele tips. 

Wij geven 10 tips om de huid gezond te houden tijdens de winter:

1. Gebruik een luchtbevochtiger in huis

Hang een luchtbevochtiger in huis en op kantoor, om vocht toe te voegen aan de droge lucht. Hiermee help je de huid gehydrateerd te houden.

2. Zet de verwarming niet te hoog

Het eerste wat je doet als het buiten koud wordt, is waarschijnlijk om de verwarming meteen aan te zetten. De verwarming maakt de lucht echter nog droger. Probeer de verwarming niet te hoog te zetten, doe daarvoor in de plaats een extra trui aan!

3. Douche niet te lang en warm

Het is waarschijnlijk verleidelijk om met dat koude winterweer, lekker onder een warme douche te gaan. Maar dit hete water kan de huid uitdrogen. Kies er daarom voor om een lauwwarme douche te nemen en niet langer dan 10 minuten onder de douche te blijven. 

4. Ga voor een zachte, parfumvrije reiniging

Het gebruik van de verkeerde reiniging, kan de huid extra laten uitdrogen. Vermijd irriterende ingrediënten zoals parfum. Ga voor een zachte reiniging, die bij jouw huidtype past. 

5. Pas jouw huidverzorgingsroutine aan voor de winter

Gebruikt tijdens de winter een zachte reiniging en voeg een toner toe aan jouw routine. Vermijd producten die alcohol bevatten. Ga daarnaast in de winter voor een rijkere crème, om de huid te voeden. Vergeet niet om de lippen verzorgen. 

6. Vergeet de handen niet

Naast dat je een rijke crème moet gebruiken voor het gezicht, moet je ook niet de handen vergeten. De handen hebben in de winter veel te verduren en zijn daarom ook snel droog. Gebruik daarom een handcrème!

7. Vergeet de zonnebrand niet

Ook gedurende de winter kunnen schadelijke UV-stralen de huid beschadigen. Zelf wanneer het bewolkt is, is de huid niet veilig. Gebruik daarom elke dag een SPF, zelfs als de zon niet eens schijnt!

8. Kleed je op het weer

Draag kleding die comfortabel is, een stof die niet gaat irriteren en kleed je warm genoeg aan. De huid kan snel gaan irriteren in de winter, het is daarom belangrijk dat je comfortabele kleding draagt en een stof die de huid niet zal irriteren. 

9. Hydrateer van binnenuit

Het is niet genoeg om de huid te hydrateren met een heerlijke crème. Daarnaast is het ook erg belangrijk om de huid van binnenuit te hydrateren. Zorg er daarom voor dat je voldoende drinkt, zodat het gehele lichaam gehydrateerd blijft. 

10. Blijf niet in natte kleren zitten

Door natte kleding aan te laten, kun je de huid verder irriteren. Zijn je sokken, handschoenen en broek nat geworden, doe ze dan zo snel mogelijk uit. 

Beauty Centrum Apeldoorn

Met deze simpele tips kom je de winter zeker door. Ben je benieuwd welke huidverzorging jij het beste kunt gebruiken? Informeer dan bij onze specialistes in ons beautycenter!