Alles wat je moet weten over microdermabrasie

Huidverzorgingstips zomer
Huidverzorgingstips voor de zomer!
juli 8, 2019
permanente make-up
Alles wat je moet weten over PMU
augustus 15, 2019

Alles wat je moet weten over microdermabrasie

Heb jij er weleens van gehoord? Bij Beauty Centrum Apeldoorn kun je ook terecht voor een microdermabrasie behandeling. Maar wat is dit eigenlijk voor een behandeling? Sommige omschrijven het als korte facelift en andere noemen het wondermiddel voor een stralende huid. Maar deze omschrijvingen blijven een beetje vaag. Voor het gemak hebben wij alles wat je moet weten over microdermabrasie voor jou op een rijtje gezet. En ik kan je vertellen, het is echt de moeite waard om meer te lezen over deze geweldige behandeling!

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een niet-invasieve behandeling, waarbij kleine kristallen worden gebruikt om de bovenste laag van dode huidcellen te verwijderen. Door de bovenste laag van de huid te verwijderen, wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. De huid wordt diep geëxfolieerd. 

Is het veilig?

Ja. Maar let wel op, dat je de behandeling wel laat uitvoeren door een professionele specialist. De behandeling wordt door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren, maar wel als een klein beetje oncomfortabel. De huid kan na de behandeling een beetje rood zijn, maar dit is normaal!

Werkt het echt?

Afhankelijk van het aantal behandelingen die je ondergaat, zul je veranderingen zien in de helderheid, elasticiteit en textuur van de huid. Meestal ze je na één behandeling al verschil! We raden aan om elke 4 tot 6 weken terug te komen voor een behandeling. 

Wat zijn de voordelen voor de huid?

De huid wordt diep geëxfolieerd waardoor de behandeling de huidtoon en huidtextuur zal verbeteren. Al na één behandeling zul je merken dat de huid gladder aanvoelt en de huidteint er gezonder en lichter uitziet. Na meerdere behandelingen zul je merken dat de huidteint egaler zal worden. Het kan zelfs gebeuren dat fijne lijntjes en oppervlakkige rimpels worden verzacht. Daarnaast kan microdermabrasie ook helpen bij de strijd tegen zonneschade. Ook al is de behandeling niet bedoeld en geschikt voor mensen met erge acne, kunnen meerdere behandelingen wel helpen bij het verminderen van milde acne. Daarnaast kan het helpen bij het verminderen van een vette huid en het verkleinen van poriën. 

Wat kan niet met deze behandeling?

Microdermabrasie is helaas niet geschikt voor mensen met (ontstekings-)acne of acne. Bij een koortslip voeren wij de behandeling ook niet uit. Andere contra-indicaties voor de behandeling zijn: uitslag, wondjes of andere huidirritatie. 

Hoe weet ik of mijn huid geschikt is voor microdermabrasie?

Daarvoor kun je natuurlijk gewoon langskomen bij Beauty Centrum Apeldoorn. Daar zullen onze specialistes kijken welke behandeling het beste bij jouw huidtype en/of huidproblemen past. Daarnaast zullen ze ook een vrijblijvend advies geven over het aantal behandelingen die zij aanraden, voor het optimale resultaat. Maak meteen een afspraak, of neem contact op.