Alles wat je moet weten over PMU

Microdermabrasie
Alles wat je moet weten over microdermabrasie
juli 22, 2019
huidveroudering
Oorzaken van vroegtijdige huidveroudering
augustus 31, 2019

Alles wat je moet weten over PMU

Wil je elke dag een perfecte eyeliner? Wenkbrauwen die je niet meer hoeft te tekenen? Of wil je de lippen liever meer benadrukken? Dan is permanente make-up waarschijnlijk wel wat voor jou! Misschien heb je gewoon geen tijd, ben je niet goed in het aanbrengen van make-up, of gaat het aanbrengen van make-up lastig omdat je slecht zicht hebt. Dan is het zeker de moeite waard om eens wat meer informatie over permanente make-up te lezen. Wij hebben alles wat je moet weten over deze behandeling in één blog gezet. Dus lees snel verder:

Hoe werkt PMU?

Bij permanente make-up, ook wel bekend als micropigmentatie, wordt er gebruik gemaakt van een machine of pen waarbij met pigmenten de huid als het ware wordt getatoeëerd om de uitstraling van make-up na te bootsen. Met deze behandeling kan een eyeliner gezet worden, kunnen wenkbrauwen worden gezet en kunnen de lippen worden gekleurd. Daarnaast kunnen littekens worden gecamoufleerd.

Voor wie is PMU geschikt?

Eigenlijk is het voor iedereen geschikt, zowel voor mannen als vrouwen. Maar het is ook dé oplossing voor mensen met lichamelijke gebreken, die toch graag make-up willen dragen en/of mensen die allergisch zijn voor normale make-up. 

Is PMU echt permanent?

De behandeling wordt, in tegenstelling tot een tatoeage in een andere huidlaag aangebracht (minder diep). PMU is niet permanent, en zal na verloop van tijd vervagen. Het is wel belangrijk om te weten, dat je er niet zomaar vanaf kan komen. Om PMU geheel te verwijderen, moet er echt een laserbehandeling aan te pas komen. 

Hoe vind je een goede specialist?

Kijk niet verder! Bij Beauty Centrum Apeldoorn kun je natuurlijk terecht voor een PMU behandeling en een goede specialist ;). Maar even zonder grappen… Bij het zoeken van een goede specialist is het belangrijk dat je kijkt hoe lang de specialist al PMU zet, of deze specialist goede reviews heeft en kun je altijd vragen naar foto’s van resultaten!

Wat zijn de risico’s?

Er zijn altijd risico’s wanneer het gaat om naalden. Vooral als er niet steriele naalden worden gebruikt. Het is daarom belangrijk om bij een specialist te gaan waarbij hygiëne en veiligheid erg belangrijk zijn. Daarnaast kunnen de volgende complicaties o.a. optreden: bloeding, vorming van korstjes en zwelling. Maak jij je zorgen over de risico’s? Praat dan vooral met de specialist, zij zal je zeker gerust kunnen stellen.

Hoeveel kost een PMU behandeling?

De prijzen van een PMU behandeling verschillen per specialist. De prijzen van Beauty Centrum Apeldoorn kun je vinden op onze tarieven pagina. Maar baseer de behandeling niet op de kosten! Een specialist die heel goedkoop is, heeft misschien erg weinig ervaring. 

Waar moeten jonge mensen over nadenken?

De beloftes van PMU klinken waarschijnlijk als muziek in de oren, maar wanneer je jong bent is het belangrijk dat je goed nadenkt over de behandeling. Denk aan veranderende trends. Tegenwoordig zijn dikke wenkbrauwen en volle lippen helemaal in, maar dit kan zo veranderen!

Moet ik vaker terugkomen?

Het kan zijn dat je meerdere behandelingen nodig hebt. Bespreek dit met je specialist. Daarnaast raden we aan om een touch up te nemen, wanneer de PMU begint te vervagen (na ongeveer 1 jaar bijvoorbeeld). 

Wil jij meer informatie over permanente make-up? Neem dan een kijkje op onze permanente make-up pagina, of neem gewoon eens contact op met onze specialist.