Beauty tips voor het gezicht: 7 huidverzorgingstips

huidveroudering
Oorzaken van vroegtijdige huidveroudering
augustus 31, 2019
hot stone massage
De voordelen van een hot stone massage
september 30, 2019

Beauty tips voor het gezicht: 7 huidverzorgingstips

Iedereen wilt een gezonde huid en mooie huid. En is het echt teveel gevraagd? Heb je een feestje die eraan komt? En dan precies nu krijg je een puistje… Wat kunnen we doen om de huid goed te verzorgen om verschillende huidproblemen te voorkomen. Wij helpen je graag op weg, maar uiteindelijk moet je het natuurlijk zelf doen! Wij hebben een aantal tips die ervoor zorgen dat jij de huid krijgt die je wilt!

1. Verwijder je make-up 

Eén van de belangrijkste regels is dat je jouw make-up altijd verwijdert wanneer je gaat slapen. In de nacht herstelt de huid zich en het is dan wel belangrijk dat de huid goed kan ademen. Wanneer je met make-up slaap kun je ervoor zorgen dat de poriën verstoppen wat verschillende huidproblemen kan veroorzaken. 

2. Gebruik altijd een SPF

Gebruik altijd producten die een SPF bevatten om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Zoek voor producten die zowel bescherming biedt tegen UVA als UVB straling. En vergeet niet dat je dit ook moet gebruiken op een bewolkte dag!

3. Eet gezond

Je bent wat je eet en dat uit zich ook in de huid. Er wordt ook wel eens gezegd dat de huid een reflectie is van de algemene gezondheid. Dus wil jij een gezonde huid, dan moet je ook gezond eten en genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgen. 

4. Bewegen is gezond

Beweeg regelmatig. Of je nu gaat rennen, aan yoga doet, of gaat fitnessen het maakt niet uit. Sporten verbetert de bloedcirculatie, wat goed is voor de huid! Vergeet voor en na het sporten niet om huidverzorging aan te brengen.

5. Slaap voldoende

We hebben het er al over gehad: in de nacht herstelt de huid zich. Het is daarom belangrijk dat je de huid hier ook genoeg tijd voor geeft. Probeer daarom elke nacht minimaal 7-8 uur te slapen. 

6. Drink voldoende water

Hydratatie is erg belangrijk voor de huid. En niet alleen hydratatie van buitenaf door een crème te gebruiken, maar ook hydratatie van binnenuit. Zorg dat je voldoende water drinkt.

7. Reinig twee keer per dag

Reinig het gezicht twee keer per dag met een cleanser en lauwwarm water. Doe dit in de ochtend en voordat je gaat slapen. Op deze manier houdt je de huid schoon en vermijd je zo verschillende huidproblemen. 

Met deze tips helpen we je al aardig op weg. Maar heb je het idee dat het voor jou nog steeds niet wil lukken? Dan hebben we ook nog veel meer tips! Kom eens langs bij ons in de salon en wij geven je een op maat gemaakt advies!