De effecten van slaaptekort op de huid

gladde benen
Gladde benen in de zomer, met Plasmalite™
mei 21, 2019
Cryolipolyse
De waarheid achter 5 cryolipolyse mythes
juni 21, 2019

De effecten van slaaptekort op de huid

We weten allemaal wel dat te weinig slaap slecht voor je is. Na een nachtje doorhalen voel je je vaak niet fit en zul je ook een lagere weerstand hebben. Maar wist je dat een gebrek aan slaap ook gevolgen heeft voor de huid? Hieronder hebben wij een aantal gevolgen die te weinig slaap heeft op de huid:

De huid krijgt te weinig voeding.

Slaap is als voeding voor de hersenen, het lichaam en de huid en wanneer je niet genoeg krijgt dan krijg je te weinig voeding. In de nacht herstelt het lichaam, daarnaast worden giftige stoffen in de hersenen ook met meer dan de helft verminderd. Genoeg slaap zorgt er gewoon voor dat je fris wakker wordt, je beter kunt denken en de huid laat stralen.

De huid raakt uit balans.

Te weinig slaap kan ervoor zorgen dat de vocht levels in de huid worden aangetast. Dit kan leiden tot een droge huid, roodheid en acne uitbraken. De huid zal minder stralen en er minder jeugdig uitzien.

Er ontstaan donkere kringen onder de ogen.

Wanneer je te weinig slaapt verwijden de bloedvaten, hierdoor worden donkere kringen rond de ogen zichtbaar.

Er ontstaat een droge en vale huid door een slechte nachtrust.

Heb je binnen 90 minuten voordat je ging slapen alcohol gedronken, dan kan het zijn dat de huid zich niet zal herstellen in de REM slaap. De volgende dag zal de huid er grauw en vaal uitzien.

Het dekbed brengt schade aan de huid.

Heb jij lakens of een dekbed gemaakt van een stof met weinig draden? Dan kan dit schadelijk zijn voor de huid. Wanneer je met het gezicht over de ruwe ondergrond gaat, kan dit gaan trekken aan de huid. Hierdoor kunnen op langere termijn fijne lijntjes en rimpels ontstaan.

Er ontstaan wallen.

Wanneer je op je buik slaapt, kan het vocht zakken tot onder de ogen. Hierdoor kunnen er wallen ontstaan en kunnen de ogen opzwellen.

Dit zijn slechts een paar van de vele gevolgen die te weinig slaap heeft voor de huid. Maar we hopen dat je het belang van weinig slaap hierdoor wel inziet! Dus die ene serie kun je ook gewoon morgen kijken en op tijd naar bed gaan. Doe het voor je huid, je moet er je hele leven mee doen. Benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen, neem dan contact op met één van onze specialisten.