De meest gemaakte fouten bij huidverzorging! (DEEL 1/2)

endermologie - cellulitis
Veelgestelde vragen over endermologie
december 30, 2019
huidverzorging
De meest gemaakte fouten bij huidverzorging! (DEEL 2/2)
januari 30, 2020

De meest gemaakte fouten bij huidverzorging! (DEEL 1/2)

Verzorg jij de huid goed? Gebruik je een reiniging, serum en ook een crème? Nou dan ben je in ieder geval al goed op weg! Maar huidverzorging is niet zo makkelijk als het lijkt. Want bij de juiste huidverzorging, verzorging die de huid verzorgt en verbetert, komt veel meer kijken dan gewoon een willekeurige crème bij de drogist kopen. Wij hebben een aantal veel gemaakte fouten op het gebied van huidverzorging voor jou op een rijtje gezet. Misschien maak jij je wel schuldig aan één van deze fouten. Maar maak je geen zorgen, deze fouten zijn over het algemeen ook heel goed recht te zetten:

1. Te veel van het goede

Te veel is natuurlijk nooit goed, en zeker als je niet zachtjes bent voor de huid. Heb je bijvoorbeeld een vettige huid en scrub je de huid daarom iedere dag? Dan doe je te veel! Hierdoor verwijder je de natuurlijke oliën die essentieel zijn voor de huid namelijk ook. Probeer de huid niet vaker dan 1-2 keer in de week te exfoliëren. Dit geldt ook voor andere huidverzorgingsproducten! Reinig de huid niet vaker dan 2x op een dag en ga zo maar door!

2. Verkeerde producten

Dit is een fout die we bij veel van onze klanten zien. Huidverzorging moet afgestemd worden op jouw huidtype. Mensen met een vettige huid gebruiken andere producten dan mensen met een droge huid. Wanneer je de verkeerde producten bij jouw huidtype gebruikt, zul je jouw huid niet in balans krijgen.

3. Kussensloop niet wassen

Je ligt elke dag op jouw kussen, en daarbij komen er veel bacteriën en dode huidcellen op de kussensloop. Het liefst zouden we willen dat je een kussensloop om de 2 tot 3 dagen wast. Maar het zal zeker al een vooruitgang zijn, wanneer je je kussensloop wekelijks wast!

4. Make-up kwasten niet wassen

Dit lijkt een beetje op het vorige punt en is ook even belangrijk! Hoe vaak was jij jouw make-up kwasten? Make-up kwasten zijn de perfecte plek waar veel bacteriën en vuil in kunnen verzamelen en elke keer als je de kwasten gebruikt verspreid je dat weer op het gezicht. Probeer je kwasten elke week wel een keertje te wassen. 

5. Roken en drinken

We kunnen hier kort over blijven, want we hoeven denk ik niemand te overtuigen dat roken en alcohol drinken slecht is voor het lichaam. En dat uit zich ook in de huid. 

Beauty Centrum Apeldoorn

Maak jij je schuldig aan één van bovenstaande fouten? Dan is het nu de tijd om er verandering in te brengen. Ben jij benieuwd naar nog meer veel voorkomende fouten die veel mensen maken bij het verzorgen van de huid? Houd dan onze socials en website in de gaten voor deel 2 van: De meest gemaakte fouten bij huidverzorging!

Klik hier om een afspraak te maken bij Beauty Centrum Apeldoorn.