Huidverzorging: hoe vaak moet je douchen?

self tanners
Top tips bij het aanbrengen van self tanners
juli 15, 2020

Huidverzorging: hoe vaak moet je douchen?

Veel van ons worden wakker en springen direct onder een hete douche, maar is dat wel goed voor de huid? Of misschien douche je juist vlak voordat je gaat slapen. Hoe vaak kun je het beste douchen in de week? Wat is het beste voor de huid? Is het echt zo erg om een dagje niet te douchen? Ontdek het vandaag!

Hoe vaak zou je moeten douchen?

Er is geen vaste regel, als het gaat om de hoeveelheid dat jij moet douchen. Iedereen is per slot van rekening anders, sommige van ons hebben een droge huid, terwijl anderen juist een vette huid hebben. Daarnaast zweet de een ook veel meer dan de ander. Allemaal factoren die meespelen, bij het bepalen hoe vaak jij moet douchen. Wij adviseren om de volgende richtlijnen te volgen:

Elke dag

  • Wanneer je erg actief bent – wanneer je sport zal het lichaam meer zweet produceren, wat kan leiden tot vieze geurtjes. Wanneer je elke dag sport raden we aan om te douchen om vuil te verwijderen en de huid fris te houden.
  • Wanneer je snel zweet – sommige van ons produceren meer zweet en lichaamsgeurtjes, door verschillende redenen zoals genen, voeding, hormonen en stress. Als je hier last van hebt, dan kun je het beste elke dag douchen. 
  • Wanneer je in een hete omgeving woont – woon je in een hele warme omgeving, dan zul je sneller gaan zweten. Door elke dag te douchen kun je vuil verwijderen. 

Om de dag

  • Tenzij je heel actief bent, snel last hebt van nare lichaamsgeurtjes of in een warme omgeving woont, is het voldoende om, om de dag te douchen. Het lichaam wordt niet zo snel vies, en je hoeft het echt niet elke dag te douchen.
  • Baby’s, jonge kinderen en ouderen raden we zeker af om elke dag te douchen. Om de dag is voor hun ruim genoeg! Baby’s en jonge kinderen hebben een erg gevoelige huid. Bij ouderen zien we vaak dat de huid met de leeftijd droger wordt. En door te vaak te douchen droogt de huid verder uit. 

Verschilt dit in de winter en de zomer?

Koud weer droogt de huid uit, dit is waarom de huid sneller droog wordt en barst in de winter maanden. Maar omdat het kouder is in de winter, zul je ook minder snel gaan zweten waardoor je ook minder hoeft te douchen. Het tegenovergestelde is waar voor de zomer. Door het warme weer zul je sneller gaan zweten en zullen er sneller lichaamsgeuren ontstaan. Dit betekent dat je vaak meer moet douchen in de zomer, dan in de winter. Maar ongeacht het seizoen en het weer, is het belangrijk dat je de huid na het douchen goed hydrateert. 

Hoe vaak moet je het gezicht wassen?

Voor het gezicht raden we aan om twee keer per dag te reinigen. Reinig het gezicht in de ochtend, nadat je wakker bent geworden en in de avond, voordat je gaat slapen. Volg het reinigen van het gezicht op met een serum, crème en zonnebrand. Wij raden iedereen wel aan om het gezicht dagelijks te wassen!

Reinig het gezicht met de reiniging van Sothys! Informeer bij onze specialisten voor het gebruik van de juiste verzorging.