Huidverzorgingstips voor de zomer!

Cryolipolyse
De waarheid achter 5 cryolipolyse mythes
juni 21, 2019
Microdermabrasie
Alles wat je moet weten over microdermabrasie
juli 22, 2019

Huidverzorgingstips voor de zomer!

Het is zomer! Ga jij deze zomer nog lekker op vakantie of blijf je in Nederland gewoon lekker genieten van de zon? Door de zon en hitte heeft de huid heel wat te verduren. Daarom hebben wij huidverzorgingstips samengesteld, speciaal voor de zomer.

Drink voldoende water

Drink minimaal 8 glazen water per dag. Dit staat ongeveer gelijk aan 1,5 liter per dag. Wanneer je sport en/of veel hebt gezweet, raden we zelfs meer aan! Een droge huid verliest namelijk haar elasticiteit, ontstaan er wallen en zullen er sneller fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Eet daarnaast voldoende waterrijk voedsel, om je op deze manier ook te hydrateren (watermeloen, komkommer, tomaat, etc.).

Ga voor een koude douche

Koud water geeft de bloedcirculatie een boost, zorgt ervoor dat de huid strakker wordt en zorgt ervoor dat de poriën sluiten waardoor de kans op acne uitbraken vermindert. Heet water verwijdert namelijk natuurlijke oliën van de huid, waardoor de huid kan uitdrogen. 

Houd en toner voor het gezicht in de buurt

Met het warme week kan je moisturizer soms wel wat hulp gebruiken! Gebruik daarom een mist om de huid te hydrateren. Kies voor een mist die de huid ook nog eens verzacht.

Sla de zonnebrand nooit over

Ga voor een broad spectrum bescherming voor bescherming tegen zowel UVA als UVB straling. Kies daarnaast voor een zonnebrand die water resistant is, voor wanneer je veel zweet of naar het strand gaat. Kies voor een SPF van minimaal 20!

Vergeet de moisturizer niet

Verwissel de zware moisturizer van de zomer voor een lichtgewichte moisturizer. Ga voor een olievrije formule, wanneer je een vettige huid hebt. 

Scrub wat minder

Probeer wat minder te scrubben, omdat dit de lichtgevoeligheid van de huid kan verhogen. Gebruik gedurende de zomer een zachte scrub en scrub de huid niet vaker dan 2 tot 3 keer per week om zweet en ander vuil te verwijderen. 

Probeer een gezichtsmasker

Gebruik verschillende maskers om de huid bijvoorbeeld te reinigen, kalmeren na een dag in de zon of verfrissen! Afhankelijk van je wensen kun je een gezichtsmasker vinden die bij jou past!

Vergeet de lippen en hoofdhuid niet

Ook de lippen en hoofdhuid kunnen verbranden. Kies voor de lippen een balsem met een SPF om droge en schrale lippen te voorkomen. Draag daarnaast een hoed om de hoofdhuid en haarlijn te beschermen tegen de zon!

Bescherm de ogen

De huid rondom de ogen is het dunste en zwakste van het gezicht. Bescherm dit daarom goed door het dragen van een zonnebril! Gebruik daarnaast ook een oogcrème in jouw huidverzorgingsroutine. Bewaar deze in de koelkast om de ogen te verkoelen na een dag in de zon. 

Ga voor een spray tan

Je wilt natuurlijk wel een lekkere tan krijgen in de zomer. Maar dit kan ook zonder de nadelen (vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken, etc.), namelijk met spray tan! En de juiste spray tan zal er gewoon natuurlijk uitzien, waardoor je er niet oranje uitziet en ook een egale tan zal hebben!

Met deze tips moet je de zomer wel doorkomen! Ben je benieuwd welke huidverzorgingsproducten jij het beste zou kunnen gebruiken? Laat je dan adviseren door één van onze specialistes! Neem contact op.