Laat cellulitis jouw zelfvertrouwen niet schaden!

Oogcrème
Redenen om een oogcrème te gebruiken!
maart 29, 2019
Gezonde voeding voor de huid!
april 24, 2019

Laat cellulitis jouw zelfvertrouwen niet schaden!

Het is niet altijd even gemakkelijk om in vorm te blijven, zelfs wanneer je let op wat je eet en regelmatig sport. Ook al is het heel natuurlijk, is cellulitis een hardnekkig probleem die vaak als vervelend en ‘lelijk’ wordt gezien. Veel van ons willen er daarom ook het liefste vanaf, zeker nu de temperaturen stijgen en de zomer steeds dichterbij komt. En daarom hebben wij een mogelijke oplossing voor jou… Maar eerst: Wat is cellulitis eigenlijk?

Wat is cellulitis?

De meeste vrouwen hebben in hun leven wel eens last van cellulitis, die kenmerkende putjes in de huid die ook wel worden vergeleken met een schil van een sinaasappel. Ook vrouwen zonder overgewicht hebben dit probleem. Cellulitis zijn eigenlijk vergrote pockets van vet die omhoog worden gedrukt in de richting van het huidoppervlakte. Dit komt door fibreus, inflexibel weefsel en verschijnt meestal op de billen, buik, dijen en bovenarmen.

Wat veroorzaakt cellulitis?

Cellulitis wordt veroorzaakt door een combinatie van genetica, hormonen, voeding en levensstijl. Er zijn veel ‘zogenaamde’ oplossingen, zoals lotions en drankjes, die grotendeels ineffectief blijken te zijn. Maar gelukkig zijn er wel behandelingen die de huidskleur en textuur kunnen verbeteren. 

Wat zijn oplossingen voor cellulitis?

Er zijn verschillende behandelingen die de strijd aangaan met cellulitis. Bij Beauty Centrum Apeldoorn doen wij dat met endermologie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat endermologie cellulitis zichtbaar vermindert, circulatie stimuleert en de huidkleur verbetert. De behandeling bevat een ‘massage apparaat’ die handmatig over de probleemgebieden wordt gerold om vet, water en afvalstoffen af te breken. Door dit proces wordt de bloedsomloop verbeterd, de huid geëxfolieerd en het vet metabolisme gestimuleerd. Met als resultaat een zichtbaar gladdere, stevigere en egalere huid.
Natuurlijk is cellulitis natuurlijk en heeft het merendeel van de vrouwen hier last van, kan het soms toch als vervelend beschouwd worden. Ben jij onzeker om een kort broekje aan te doen, of in de zomer je bikini aan te doen? Dan is endermologie bij Beauty Centrum Apeldoorn misschien wel wat voor jou. Lees hier meer over de behandeling, of neem contact op met onze specialisten voor meer informatie.