Oorzaken van vroegtijdige huidveroudering

permanente make-up
Alles wat je moet weten over PMU
augustus 15, 2019
huidverzorgingstips
Beauty tips voor het gezicht: 7 huidverzorgingstips
september 15, 2019

Oorzaken van vroegtijdige huidveroudering

Ouder worden we allemaal, het is een natuurlijk proces. Uiteindelijk krijgen we allemaal fijne lijntjes en rimpels. Er zijn echter een aantal factoren die een rol spelen bij het verouderingsproces. Meer dan de helft van de mensen zien er ouder uit dan ze werkelijk zijn. Dit kan komen door levensstijl keuzes of andere factoren. Maar gelukkig kun je actie ondernemen. Voorkom vroegtijdige huidveroudering door te letten op de volgende factoren:

1. Houding

Je geest speelt een belangrijke rol bij het ouder worden. We kunnen onze geest gebruiken om vroegtijdige huidveroudering te versnellen of vertragen. Vrolijke mensen zijn simpel gezegd mensen die er jonger uitzien. Dus hoe optimistischer, hoopvol en gelukkig je bent, hoe jonger je zult blijven. Stress is één van de oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. Het is belangrijk dat je een positieve houding houdt in het leven!

2. Roken en drinken

We weten allemaal wel dat roken en drinken niet goed is voor ons. Ze leiden tot allerlei gezondheidsproblemen en zorgen dat het lichaam minder voedingsstoffen krijgt. Daarnaast zijn fijne lijntjes en rimpels ook goed terug te zien in het gezicht van een roker en drinker. 

3. Zon en  kou

Zonneschade is de nummer één oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Blootstelling aan de zon zorgt ervoor dat er fijne lijntjes en rimpels zullen ontstaan. Daarnaast kun je ook pigmentvlekken krijgen door blootstelling aan de zon. Daarnaast kan kou er voor zorgen dat de huid uitdroogt en kunnen er op deze manier fijne lijntjes en rimpels ontstaan.

4. Dieet

Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van voeding op het lichaam. Er zijn verschillende voedingsmiddelen die het lichaam ondersteunen, maar er is ook voeding die het verouderingsproces juist versnellen. Vermijd een dieet die hoog is in vetten, suikers en verwerkt voedsel. De huid is namelijk een reflectie van de algehele gezondheid. 

5. Gewicht

Door te dun te zijn of juist te zwaar, kun je bijdragen aan het verouderingsproces. Door ondergewicht te hebben verminder je de natuurlijke vetten in de gezichtsstructuur, waardoor fijne lijntjes en rimpels sneller zichtbaar worden. Mensen die juist te zwaar zijn zullen misschien minder gaan bewegen, wat ervoor zorgt dat je weer sneller veroudert. 

6. Keuzes

We maken elke dag keuzes die het verouderingsproces kunnen versnellen. Kijk je bijvoorbeeld liever televisie dan even te bewegen in de avond, dan versnel je het verouderingsproces. En zo zijn er veel meer verkeerde keuzes, die het verouderingsproces bevorderen. 

7. Stress

We hebben het er al even over gehad, maar stress is ook één van de oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. 

Veel van deze factoren kun je in het dagelijks leven vermijden! Maar daarnaast is een goede huidverzorging ook erg belangrijk om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan! Laat je door onze specialistes adviseren