Top tips bij het aanbrengen van self tanners

cryolipolyse
Cryolipolyse: het geheim achter jouw summer body!
juni 15, 2020
douchen huidverzorging
Huidverzorging: hoe vaak moet je douchen?
augustus 20, 2020

Top tips bij het aanbrengen van self tanners

Het is volop zomer! En dat betekent dat je korte broekjes en bikini’s weer uit de kast zijn gehaald. Maar niemand wilt met witte benen of een witte buik naar buiten natuurlijk. Dan heb je een aantal opties. Je kunt naar de zonnebank gaan, of je kunt er gewoon voor kiezen om nog helemaal wit naar buiten te gaan. Als je het mij zou vragen is het beide GEEN optie! De zonnebank is namelijk (net zoals de UV-straling van de zon) schadelijk voor de huid en zonder tan naar buiten gaan kan natuurlijk ook niet ;). Gelukkig hebben wij een gezond (en dus niet schadelijk) alternatief: self tanners! De producten van Marc Inbane geven jou de zomerse gloed, die je nodig hebt om zelfverzekerd naar buiten te gaan. De producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn niet schadelijk voor de huid. 

Hebben we jou al overtuigd? Zorg er dan wel voor dat je de self-tanner op de juiste manier aanbrengt. Wij hebben een aantal tips voor het aanbrengen, voor een natuurlijk ogende gloed.

  • Scrubben, scrubben, scrubben

Voor een gelijkmatige tan, is het belangrijk dat je eerst dode huidcellen verwijdert. Zorg dat je het gehele lichaam daarom even scrubt. Let wel op dat je een andere scrub gebruikt voor het lichaam dan voor het gezicht (en andersom). Geef daarbij extra aandacht aan de knieën, ellebogen en enkels (de plekken die vaak het droogste worden). 

  • Scheer voor het aanbrengen

Scheer jij jezelf regelmatig, dan is het belangrijk dat je scheert voordat je jouw tan aanbrengt. We willen natuurlijk niet dat je bij de eerste keer scheren, meteen jouw frisse tint meeneemt. 

  • Alleen op een droge huid

De meeste self-tanners horen op een droge huid aangebracht te worden. Zorg er daarom voor dat je de huid 100% droog maakt. Dit is belangrijk voor een gelijkmatige tan. Wacht zeker 10-15 minuten voordat je het aanbrengt na het douchen. 

  • Breng opnieuw aan

Breng de self-tanner opnieuw aan op de plekken die sneller vervagen dan de rest van het lichaam. Denk hierbij aan de handen en de voeten (door het wassen en dragen van schoenen bijvoorbeeld). 

  • Gebruik de tanning handschoen

Je kent vast de handschoen wel die bij jouw tannings-producten komt. Hét geheim achter een natuurlijke tint. Zorg er daarom voor dat je deze ook echt gebruikt. 

  • Blijf gehydrateerd

Zorg dat het lichaam (vooral de plekken die snel droog worden, zoals de handen, knieën, ellebogen en enkels) goed gehydrateerd zijn, voordat je self-tanner  aanbrengt. Gebruik hiervoor een body lotion.

  • Geef het voldoende tijd om te drogen

We willen natuurlijk niet dat de tan af gaat geven op je kleding. Zorg er daarom voor dat je de tan genoeg tijd geeft om te drogen. 

  • Vergeet je handen en voeten niet

Twee lichaamsdelen (of eigenlijk 4), die vaak over het hoofd gezien worden. Vergeet niet om de handen en voeten mee te nemen tijdens het tannen. 

Top tip van Beauty Centrum Apeldoorn

Natuurlijk gaat het om een tijdelijke tan, en is het alleen nog maar belangrijker dat je de huid goed beschermt met een SPF. Zorg er daarom voor dat je de huid goed beschermt en breng elke twee uur jouw SPF opnieuw aan!

Benieuwd welke (Marc Inbane of huidverzorgings-) producten het beste bij jou passen? Neem dan contact op met onze specialisten.