Veelgestelde vragen over wimperlifting

hot stone massage
De voordelen van een hot stone massage
september 30, 2019
gezichtsbehandeling
7 Goede redenen om jezelf op een gezichtsbehandeling te trakteren
oktober 30, 2019

Veelgestelde vragen over wimperlifting

Zijn je wimpers toe aan een dramatische verandering, dan kan een Wimperlift voor jou de oplossing zijn. De wimperlift is het afgelopen jaar erg populair geworden en wij zijn zelf ook enorme fan van deze behandeling! Maar er is vaak toch nog veel verwarring over wat een wimperlift precies is. Daarom zullen wij een aantal dingen voor jullie verduidelijken omtrent deze behandeling. Maak je klaar: wij beantwoorden de meest gestelde vragen:

Wat is het en hoe werkt het?

Het principe van een wimperlift is soortgelijk aan die van een wimperpermanent (er wordt alleen een andere methode gebruikt). Op de oogleden wordt een siliconen pad geplakt, de wimpers worden vastgeplakt aan deze pads en vervolgens worden verschillende substanties aangebracht waardoor de wimpers krullen. Met als resultaat: gekrulde wimpers en optisch grotere ogen!

Is het permanent?

Een goede wimperlift is gemiddeld 6 tot 8 weken zichtbaar. Let wel op, het is belangrijk om te vertellen dat de zichtbaarheid van de wimperlift afhankelijk is van de verzorging van de wimpers. Vermijd bijvoorbeeld het gebruik van make-up op oliebasis. Vermijd bijvoorbeeld het gebruik van waterproof mascara, aangezien je deze moet verwijderen met een make-up remover op oliebasis. Heb je de wimpers net laten liften? Zorg er dan voor dat de wimpers niet nat worden voor gedurende 24 tot 48 uur. 

Is het pijnlijk en is het schadelijk voor de wimpers?

Onze meeste klanten ervaren minimale (tot geen) ongemak bij deze behandeling. Heb je gevoelige ogen en/ of vind je het vervelend als er mensen dichtbij je ogen komen? Dan is er eigenlijk maar één gedeelte die al vervelend ervaren kan wordt. Voor de behandeling moeten de onderste wimpers namelijk worden afgeplakt (waarbij je de ogen dus open hebt). Maar maak je geen zorgen, dit duurt maar een paar seconde. Daarna kun je de ogen gedurende de rest van de behandeling gesloten houden en gewoon heerlijk ontspannen. De behandeling is niet schadelijk voor de wimpers!

Is het beter om een wimperlift te nemen of wimper extensions?

Twijfel je tussen een wimperlift en wimper extensions, dan zijn er een paar dingen die je moet overwegen. Ten eerste is het onderhoud/ de verzorging van beide behandelingen erg verschillend. Wimper extensions hebben meer verzorging nodig dan de wimpers bij een wimperlift, zo moet je ze bijvoorbeeld elke dag borstelen. Dus wil jij zo min mogelijk hoeven te doen aan je wimpers, dan is een wimperlift misschien wel de beste optie. 

Verder moet je kijken naar het gewenste resultaat. Wimper extensions zullen je altijd een dramatischere look geven dan de wimperlift, omdat het zowel volume, lengte en een krul toevoegt. Wimper extensions en de wimperlift hebben dus beide hun voordelen. Bij Beauty Centrum Apeldoorn kun je terecht voor beide behandelingen!

Wij hopen dat we al je vragen omtrent de wimperlift hebben beantwoord! Ben jij benieuwd hoe het bij jou zou staan? Maak dan direct een afspraak: afspraak maken. Heb je nog meer vragen over deze behandeling of over één van onze overige behandelingen, neem dan contact op met één van onze specialistes.