Veilig, definitief ontharen met Plasmalite!

permanente make-up
5 Redenen om te kiezen voor permanente make-up
februari 15, 2020
natural tanning spray
Een gezonde tan!
april 20, 2020

Veilig, definitief ontharen met Plasmalite!

Stel je eens voor dat je nooit meer hoeft te zorgen de haren van je bikinilijn, oksels, onderarmen, bovenlip of zelfs je kin hoeft te verwijderen. Tijdelijke haarverwijderings- methodes zijn tegenwoordig verleden tijd, want je hebt nu namelijk definitief ontharen! Met definitief ontharen kun je jouw scheermesje, ontharingscrèmes en andere vormen van ontharen, zoals dat pijnlijke harsen, gedag zeggen. En je zult geen last meer hebben van scheer plekjes, ingegroeide haren of huidirritaties. Bij Beauty Centrum Apeldoorn gebruiken wij daarvoor de Plasmalite!

Een nieuwe methode

Plasmalite is een veilige en effectieve manier om haren te verwijderen. Het combineert de voordelen van laser en IPL (Intense Pulse Light System). Deze moderne technologie is effectief in het verwijderen van ongewenste haargroei en is geschikt voor alle huidtypes, huidskleuren en ook de meeste haarkleuren.

De werking van Plasmalite

Het basisprincipe van Plasmalite is selectieve absorptie. Elke haar bevat een natuurlijk pigment, ook wel bekend als melanine. De behandelkop geeft een lichtenergie in de vorm van korte flitsen. De melanine absorbeert het haar tot in het haarzakje. De temperatuur is meer dan 70 graden Celsius, wat de perfecte temperatuur is voor de beste resultaten. Bij deze temperatuur zal het haarzakje afsterven, waardoor het geen nieuwe haren kan produceren. 

De behandeling

Om de behandeling uit te voeren, wordt er een laag van verkoelende gel aangebracht op de huid. Deze gel helpt bij het geleiden van het licht door de huid, en houdt de huid daarnaast ook koel. Dan zul je een paar korte flitsen zien, wanneer de behandelkop wordt bewogen over het te behandelen gebied. De resultaten zijn niet direct zichtbaar, het zal een paar weken duren tot de haren zijn uitgegroeid. 

Aantal behandelingen

Het exacte aantal behandelingen die nodig is, is afhankelijk van de dikte van de haargroei en de locatie van het haar. De eerste drie behandelingen zullen de meest opvallende en zichtbare resultaten bieden. Maar voor het meest optimale resultaat raden we aan om ongeveer 6 behandelingen te ondergaan. De specialist zal dit met je bespreken.

Gevoel behandeling

Veel mensen vragen zich af hoe de behandeling aanvoelt. De meeste mensen zeggen dat ze een licht tintelend gevoel voelen in de huid. Maar sommige mensen zijn gevoeliger dan anderen en zullen een klein beetje rood worden. Deze roodheid zal echter binnen een paar uur weer wegtrekken. De behandeling zelf duurt ook heel kort, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Soms ben je zelfs binnen een klaar minuten klaar!

Goede voorbereiding

De behandeling bij Beauty Centrum Apeldoorn wordt uitgevoerd door gekwalificeerde specialisten, die samen met jou eerst je wensen zal bespreken. Het is belangrijk dat je de behandeling ook laat uitvoeren door een specialist. Daarnaast is het van belang dat je tussen de behandelingen door niet aan je haar plukt en niet harst. Het is wel toegestaan om tussendoor te scheren. Vermijd daarnaast de zon, als je net behandeld bent.

Wil jij meer informatie? Lees hier meer. Of maak direct een afspraak online.