Wat kun je doen om een droge huid te verhelpen?

natural tanning spray
Een gezonde tan!
april 20, 2020
cryolipolyse
Cryolipolyse: het geheim achter jouw summer body!
juni 15, 2020

Wat kun je doen om een droge huid te verhelpen?

Heb jij momenteel last van een droge huid? Of heb jij altijd al last gehad van een droge huid? Dat kan erg vervelend zijn en het liefste wil je daar natuurlijk vanaf. Niet alleen omdat de huid droog aanvoelt, maar ook omdat je het aan het gezicht kunt zien. Misschien heb je al verschillende crèmes geprobeerd om de huid te hydrateren… Maar heb je nog steeds last van een droge huid, lees dan vooral verder. Wil jij weten hoe je van een droge huid afkomt? Wij helpen je verder:

Hoe weet je of je een droge huid hebt?

Een droge huid kan er bij verschillende mensen anders uitzien. Normaal gesproken zie je veel roodheid, schilfers en irritatie aan de huid. Heb jij na het reinigen van jouw huid een droog een strak gevoel, dan heb je waarschijnlijk een droge huid. Zelfs als huid na een paar uur vettig wordt, is dit een signaal van een droge huid. 

Wat veroorzaakt een droge huid?

Een droge huid kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. Het kan bijvoorbeeld komen doordat je te vaak scrubt (doe dit maximaal 2x per week). Daarnaast is jouw voeding ook belangrijk voor de huid. Zorg dat je de huid niet alleen van buitenaf hydrateert, maar ook van binnenuit door voldoende water te drinken. Daarnaast kan het ook veroorzaakt worden omdat de huid gewoon te weinig hydratatie krijgt.

Welke ingrediënten moet je vermijden?

Vermijd essentiële oliën en parfum. Dit zijn de ingrediënten die roodheid, ontstekingen en acne uitbraken veroorzaken. Daarnaast is het belangrijk om producten die alcohol en glycolzuur bevatten te vermijden, wanneer je last hebt van een droge huid.

Moet ik iets aanpassen in mijn huidverzorgingsroutine?

Wanneer je een droge huid hebt, kun je het beste een toner vermijden. Een toner kan de huid namelijk nog verder uitdrogen. Het is wel belangrijk dat je de reiniging niet overslaat! Kies wel voor een milde reiniging. Daarnaast is een exfoliatie ook nog steeds belangrijk, maar probeer dit te beperken naar één keer per week. 

Wat is de beste manier om jouw huid te hydrateren?

Drink voldoende water! Jezelf van binnenuit hydrateren is erg belangrijk voor de hydratatie van de huid. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt voor de gezondheid van de huid. En de juiste huidverzorging is ook van groot belang. Gebruik zowel een reiniging, serum en crème, om de huid goed te verzorgen. Ben jij benieuwd welke producten jij het beste kunt gebruiken tegen een droge huid. Laat je dan adviseren door onze specialist! Bestel je product door te bellen of een mailtje.